sestdiena, 2009. gada 24. janvāris

Liepāja Otrā pasaules kara laikā

Lielā iela 1941. gada vasarā. Attēla labajā malā redzama daļa Liepājas latviešu biedrības nama, kurš pārdzīvoja Otro pasaules karu un nesen atjaunots sākotnējā izskatā.

Graudu un Friča Brīvzemnieka ielas krustojums. Tālāk, ielas galā redzams Liepājas latviešu biedrības nams. Nami attēla labajā pusē nav saglabājušies. Nams kreisajā pusē, kura stūris redzams ar aizlīmētajiem skatlogiem, atrodas turpat un mūsdienās ir atjaunots sākotnējā izskatā. Nākamā nama vietā atrodas Liepājas Universitāte.

Graudu un Friča Brīvzemnieka ielas krustojums. Līdz mūsdienām saglabājies nams attēla kreisajā pusē. Tālāk fonā- Sv. Trīsvienības baznīca.

Sagrautais pilsētas domes nams Lielā ielā. Patreiz aptuveni šajā vietā ir viesnīcas "Līva" ēka.

Fonā- sabombardēts nams Lielā ielā. Priekšplānā Rožu laukums. Patreiz nama vietā ir Liepājas universitātes ēka.

Sabombardētie nami Lielās un Graudu ielas krustojumā. Patreiz krustojuma labajā pusē atrodas laukums un Liepājas universitāte, bet kreisajā pusē ir skvēriņš.

Lielā iela. Skats uz sabombardērto Armijas Ekonomisko veikalu no Jaunliepājas puses. AEV vietā tagad atrodas tirdzniecības nams "Kurzeme".

Gruveši Graudu un Lielās ielas krustojumā, domājams 1942. gada vai 1943. gada ziemā. Kreisajā augšējā stūrī daļēji redzams nams ar noapaļotu stūri. Šis nams saglabājies līdz mūsdienām. Nama pamati priekšplānā daļēji saglabājušies līdz mūsdienām un ir vēl daļēji apskatāmi.

Lielā iela (toreiz Ādolfa Hitlera iela). Neskartie nami attēla centrā saglabājušies līdz mūsdienām. Attēla labajā pusē redzama Sv. Trīsvienības baznīca, kas arī pārdzīvojusi kara laiku. Attēla kreisajā pusē redzami metālkaluma stabi. Tādu pilsētā nav saglabājušies praktiski neviens.

Nav komentāru: